Je droombaan moet een versterking zijn van jou en je leven


Deze week kwam ik tot een inzicht die ik graag met je wil delen. Het is iets wat al zo normaal voor mij is dat ik het niet eens meer altijd door heb. Maar ik besef me dat mijn klanten hier, voor de start van mijn 1:1 coachprogramma nog vaak mee worstelen.

Je droombaan is alleen een droombaan wanneer het een verlengstuk en versterking is van wie jij bent. Als mens, vrouw maar ook (indien je dat bent) als moeder.

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben dol op mijn werk. Ik heb echt mijn purpose gevonden en knijp mezelf nog elke dag dat ik dit werk mag doen, volledig op mijn manier.

Maar ik laat mijn werk en succes niet ten koste gaan van alles.

Mijn gezin is alles voor me. En sinds ik mama ben van Ubbe en Ceder vind ik het nog belangrijker om mijn werk ten dienste van mijn leven te laten zijn.

Mijn moeder was huismoeder tot ik naar de middelbare school ging en koos er bewust voor om elke dag te werken aan een warm thuis voor mij en mijn zussen. En dat vond ik heerlijk. De thee, koekjes en een luisterend oor stonden altijd klaar wanneer ik thuiskwam. Ons huis was altijd gevuld met de heerlijke geuren van de traditionele slow gerechten van mijn moeder en elke dag had hetzelfde ritme. En alhoewel het niet past bij mij om het op dezelfde manier te doen, heb ik er een hoop elementen uitgehaald die ik belangrijk en fijn vind in mijn moederschap.

Zo vind ik het nu onwijs belangrijk om niet meer dan 3 dagen te werken, zodat ik veel tijd met de kinderen kan doorbrengen maar ook de tijd neem voor mezelf. Als ik met de kinderen ben, dan ben ik met de kinderen en dan werk ik niet tussendoor, ben ik met mijn hoofd ergens anders of zit ik constant op mijn telefoon. Ik probeer zo veel mogelijk in het hier en nu te zijn. En dat maakt mijn baan een droombaan. Dat ik mezelf hierin kan voorzien, maar dat ik ook de vrijheid heb om het aan te passen wanneer mijn behoeftes zouden veranderen.

En eerlijk is eerlijk. Dat in het hier en nu zijn lukt echt niet altijd hoor. Maar het is een waarde die ik heb en ik vind hem belangrijk genoeg om na te streven en niet te streng voor mezelf te zijn wanneer het niet lukt.

Ik kwam trouwens woensdag tot dit inzicht. Toen ik heerlijk met Ubbe en Luca op pad was met de bakfiets, boodschapjes deed bij mijn favoriete biologische boerderijsupermarkt en voor het eerst een sourdough starter maakte om brood te gaan bakken. En dat is wie ik ben, naast mijn werk voor Betekenisme en mijn purpose als loopbaancoach ben ik een vrouw en mama die het heerlijk vind om buiten te zijn, bewust en slow te leven, met alle aandacht voor mijn gezin.

Maar weer terug naar die klanten van mij: Vaak dromen ze ervan om hun uren flexibel in te kunnen delen en minder te gaan werken omdat ze meer tijd aan hun gezin willen besteden. Maar verder dan hopen is het nooit gekomen omdat ze de overtuiging hebben dat een ‘goede baan’ minstens uit 32 en 40 uren zou moeten bestaan. Het is vaak het een of het ander:

Geen droombaan en wel genoeg aandacht voor hun gezin of een glansrijke carriere met te weinig tijd voor hun gezin.

En don’t get me wrong! Als jij gelukkig wordt van 40 uur werken naast je gezin dan is dat fantastisch! Maar deze vrouwen worden daar dus niet blij van. Ze voelen zich vooral schuldig naar hun kinderen omdat mama moe en mopperig is wanneer ze thuis is en haar kostbare tijd besteed aan werk die haar totaal niet gelukkig maakt en geen zingeving en voldoening geeft.

En als jij ook zo’n vrouw bent, ben ik hier om je te vertellen dat het niet zo hoeft te zijn.

Zoals ik al schreef: Je droombaan is altijd een verlengstuk van wie jij bent, jouw leven, datgeen wat jij belangrijk vind. Ik zou je een prachtige baan op een presenteerblaadje kunnen geven maar wanneer het niet aansluit op jouw behoeften, is het al gauw weer een nachtmerrie.

Wat vind jij belangrijk? Wat heb jij nodig om de vrouw te zijn die je wil zijn die je diep van binnen al bent? Om je baan echt een droombaan te laten zijn? Om helemaal in je kracht te staan en een leven te hebben die in balans is?

Jij hebt zoveel te brengen in deze wereld. Jij kan met je werk echt van betekenis zijn, naast de andere dingen die jij belangrijk vindt in je leven!

Als je dit leest en zowat van je stoel springt van enthousiasme. Dan is dit voor jou:

Laat mij je helpen je purpose en droombaan te vinden

Volgende maand ga ik weer starten met een nieuwe lichting van mijn 1:1 coachprogramma.

En dat betekent dat jij de kans hebt om een mindblowing reis aan te gaan waarin je loskomt van die laatste restjes moeten, verwachtingen en ‘doen zoals het hoort’ en help ik jou je droombaan te vinden. Die baan waarvoor je simpelweg gemaakt bent. Die baan waarin je jezelf compleet overstijgt en die volledig aansluit bij jouw wensen, behoeften en leven.

En weet je, dit gaat zoveel verder dan loopbaancoaching. Dit programma gaat over zingeving, purpose, ontdekken wie je bent, je sensitiviteit omarmen, doelen stellen en behalen, een impact hebben met jouw superpowers en doen waarvoor je gemaakt bent. Wat er dan ontstaat is gewoonweg pure magie. Want werken kan zo anders zijn. En het is ook voor jou weggelegd.

En als jij die sensitieve, bewuste en creatieve vrouw bent waar ik het over heb, heb jij allang gevoeld of dit jouw call is. Check onderstaande link voor alle informatie, praktische zaken en je aanmelding!

Het is nu tijd voor jou. Zie ik je gauw?